*עדכון* 2020- ג'ויס פעל בתקופה אחרת ובתרבות אחרת משלנו. הוא לא היה חף טעויות ומגע בלתי הולם בענייני מגדר ויחסי מרות. יחד עם זאת, יש להפריד בין זאת לבין זכותו כמורה חשוב ביותר.

מאמר שפורסם ב-2009 באתר של ארגון מורי היוגה בישראל –
סרי קרישנה פטאבי-ג'ויס – לזכרו של מורה דגול מאת: גלעד חרובי

"אנו אבלים על מותו, מאושרים שלמדנו אתו, ומודים: תודה לך! נאמאס-טה! תודה לו ולכל שרשרת המורים והאנשים הטובים שטורחים ומורים ומלמדים יוגה בכלל ואת תורת האשטנגה-וינייאסה יוגה בעולם. "

"הגישה הפופולארית ביותר בעולם היום (אשטנגה וינייאסה ושיטות הלוויין שלה). דני פרדייז היה הראשון שלימד אשטנגה באירופה – החל משנת 1984. אני פגשתי את דני פרדייז כאן בישראל בתחילת 1986, בתיווכו של ידידנו היקר מייק פלידרבאום. מאז, כפי שאומרים, החל סיפור האשטנגה בישראל – אולי השיטה הפופולארית ביותר בארץ כיום. דני הוא מורי הראשי וידידי היקר עד היום. גם לו תודה. "

"אשטנגה וינייאסה יוגה נלמדת בארבע שיטות לימוד עיקריות, כל אחת נועדה לשלב לימוד אחר, בהתאם למבנה האישיות והמטען של המתרגל האינדיבידואלי: שיעור מודרך-Led Practice, תרגול עצמי-Self Practice, תרגול עצמי בקבוצה בשיטת מייסור-Mysore Style, וספירת וינייאסות מדוייקת Vinyasa Counting . האיזון בין ארבעת השיטות הללו יביא ללימוד נכון. "

"את הלימוד האישי שלי – שלנו – עם פטאבהי-ג'ויס נזכור תמיד. נפלה בחיקנו הזכות ללמוד אתו בקבוצה קטנה של 30 איש – וגם בקבוצות של 100 איש וגם 200 איש. החוויה שונה מאוד – מה גם שקבוצות לימוד אלו היו במקומות שונים ובתקופות בהן מצב בריאותו היה שונה."

"אשטנגה וינייאסה יוגה אולי נתפשת כשיטה לצעירים אתלטים וחטובים, אך למעשה זו שיטה שנועדה למתרגלי יוגה "זקנים", בוגרים, מעבר לגיל 40…. שיטה אינטליגנטית מאוד, מאוד מתוחכמת מבחינה פיזית, פיזיולוגית ואנרגטית. שיטה, שרק לאחר הרבה זמן מתגלה בגדולתה האמיתית. שיטת תחזוקה והתפתחות בכל רמות הגוף והתודעה האנושית, ומתאימה מאוד לשם – "אשטנגה", המתייחס למקורות היוגה של פטאנג'לי, בזכות ובצדק. אינני יודע אם זו "שיטת היוגה המקורית של פטאנג'אלי" (לדברי סרי קרישנה פטאבי-ג'ויס), או אם זו שיטה "בת 5000 שנה", כי מי באמת יודע?"

מאמר אורח באתר ארגון מורי היוגה המשך מאמר באתר ארגון מורי היוגה