פילאטיס – למי זה מתאים?

יכול להיות שאתם כבר מכירים את המושג השגור בפיהם של רבים, אבל אתם לא בטוחים מה היא בעצם שיטת הפילאטיס, למי זה מתאים ואיך היא יכולה לסייע גם לכם. נדמה שבין שיטות האימון שכבשו את המתאמנים בשנים האחרונות, לצד שיטות אחרות כמו יוגה, פילאטיס זוכה למקום של כבוד. אם כן, הגיע הזמן להכיר קצת יותר לעומק את העקרונות העומדים בבסיסה.

עקרונות השיטה

במאה ה-21 פילאטיס היא בהחלט שיטה מבוקשת, אבל זה לא אומר שמדובר בשיטה חדשה בהכרח. למעשה, היא החלה להתגבש כבר במאה ה-20 טכניקה שמסייעת בשיקום בעקבות פציעות. ככל שחלפו השנים היא הפכה לאטרקטיבית גם עבור אנשים בריאים, שראו בה שיטת טיפול משלימה. במסגרת השיטה נדרש לרוב מזרן, או מכשירים ייעודיים (במסגרת מה שמוכר כפילאטיס מכשירים), ועל גבי המזרן מתבצעת חזרה על פעולות שונות מבלי לעייף את השרירים יתר על המידה. כך, מהות השיטה היא לחזק ולאזן את השרירים המייצבים בגוף, להתמקד בנשימה כחלק מביצוע התרגילים, ולראות את המפרקים נעשים גמישים וחזקים הרבה יותר.

שיקום לאחר פציעות

כאבי שרירים ומפרקים, כמו גם פציעות שונות, הם שמובילים גברים ונשים אל השיטה היעילה כל כך. בבסיס, פילאטיס שיקומי נשען על שיטת הפילאטיס המוכרת, תוך התמקדות בשיקום. במסגרת הזו חשוב לבצע תחקור מדויק כדי שניתן יהיה לאבחן את מצבו הפיזיולוגי של המתאמן ולתכנן את רצף התרגילים בהתאם. תנועה מדויקת ושימוש נכון במכשירים הם הצעדים ההכרחיים שיבטיחו ביצוע נכון של התרגילים, שיוביל בסופו של דבר לחיזוק השרירים ולשיפור הגמישות. באופן טבעי, שיטה זו משתלבת היטב לא רק בקרב מתאמנים שסובלים מפציעות שונות, אלא גם בקרב גברים ונשים שמבקשים לאמץ אורח חיים בריא וטיפול מונע שיפחית את הסיכוי למחלות ולפציעות.

יתרונות השיטה

לצד החשיבות העצומה של השיטה בהתמודדות עם פציעות שונות, פילאטיס היא טכניקה שתורמת בדרכים חשובות נוספות. כך, מי שמקפיד על שגרת אימונים מגלה שזוהי דרך מופלאה לשמור על הגוף גם מחוץ לסטודיו ומחוץ לשעות האימון. בנוסף, האופן שבו פועלת השיטה מדגיש את החיבור הנחוץ כל כך בין הגוף לנפש. אנחנו לומדים להירגע, להתחבר לעצמנו, לחדש אנרגיות ולהתמלא בחיוניות. זוהי ההזדמנות לעצור את המרוץ המטורף שבו אנחנו חיים ולהקשיב לעצמנו ולגופנו. באותה הנשימה ניפטר גם מרעלים שונים, נשפר את זרימת הדם והחמצן בגוף ונרגיש טוב הרבה יותר.