עצות לתרגול יוגה

לפני ואחרי התרגול – כמה עצות לתרגול יוגה

עצות לתרגול יוגהנאמאס-טה! ברכה ושלום לך!

ברוכים הבאים למשכן היוגה. לפני השיעור הראשון במשכן היוגה- גם אם את/ה מתרגל וותיק – צור אתנו קשר כדי לברר איזה שיעור מתאים לך – יחד נמצא את האפשרות הטובה ביותר.
לפניך כמה המלצות שיעזרו לך לתרגל יוגה בנינוחות וביציבות.

סביר להניח שרוב האינפורמציה מוכרת לך, אך עצם הקריאה ותשומת הלב לנאמר כאן יהוו מבוא טוב לשיעורי היוגה .
השיעור הקבוצתי של היוגה הוא כלי העזר הנפוץ ביותר לתרגול היוגה. אפשר ורצוי גם לתרגל לבד או בשיעור פרטי עם מורה אישי, אך רוב האנשים מעדיפים שיעור קבוצתי – ולא משנה כרגע מדוע. כדי שהשיעור הקבוצתי יהיה בעל תועלת מירבית עבורך, הרי כמה עצות איך כדאי להתכונן:

זמן- ההבדל בין תרגול מוצלח לתרגול חסר טעם הוא 10 דקות. לכן, כדאי מאוד להגיע אל אולם התרגול במשכן לפחות 10 דקות לפני תחילת השיעור. הרשי/ה לעצמך שפע זמן להגיע- להחנות את הרכב, להגיע מתחנת האוטובוס או המונית, לקשור את האופניים, ללכת בשדרה ולעלות עם הסקטבורד במדרגות. נדרש גם זמן להתלבש ולהתארגן- להחליף בגדים, לבקר בשירותים, להתמקם באולם. איחור לשיעור יפריע בעיקר לך- התחלת השיעור היא החלק החשוב ביותר באימון היוגה ומתווה את המהלך הרצוי לשיעור. לפני השיעור הראשון יש למלא שאלון תלמיד– גם זה לוקח כמה דקות.

אוכל- כמו לפני כל אימון גופני רציני, רצוי להגיע לשיעור היוגה בקיבה ריקה ככל האפשר. רצוי לא לאכול שעה-שעתיים לפחות לפני השיעור, בהתאם לאפשרויות שלך, סדר היום והעבודה שלך, וחילוף-החומרים האישי שלך. (בהמשך- הטקסטים של היוגה ממליצים על הרבה יותר זמן והרבה תכנון בנושא אוכל, אבל- זה מגיע מזמן אחר ותרבות אחרת, ונגיע גם לזה בעזרת השם והיוגה). עם ההתנסות באימון היוגה יגבר גם היידע לגבי מה, כמה ואיך לאכול כדי לתרגל טוב יותר. חשוב הרבה יותר יותר איך אוכלים מאשר מה אוכלים.

נקיון אישי- תרגול היוגה אמור- קודם כל- לנקות את הגוף ומערכותיו. כדי להפיק תועלת מכך מומלץ להגיע לשיעור כאשר הגוף נקי ככל האפשר, ואינו מדיף ריחות חזקים. כדאי גם להימנע מהגזמה בבשמים ושאר ריחות.

לבוש- כדאי להקפיד על ניקיון בגדי האימון כדי להיות ידידותיים לעצמנו ולסביבה. התרגול כרוך בתנועה: בגדים רפויים מדי יפריעו לך, ויפריעו למורה לתקן אותך בתרגול. הבגדים אמורים להיות נוחים לך ומתאימים לאימון גופני. אם את/ה נוטה להזיע כדאי להביא מגבת לניגוב הזיעה ובגד להחלפה בתום השיעור. יש במשכן מקלחת מסודרת ונוחה.

בריאות – היוגה היא שיטת תראפיה עתיקה ורבת עוצמה. כל אחד יכול לתרגל יוגה-בכל מצב. התרגול אמור להיות מותאם לאדם האינדיבידואלי- לך. ניתן לעשות זאת גם במסגרת שיעור קבוצתי, לכן חשוב לנו לדעת על מצבי בריאות או צרכים מיוחדים שלך לפני השיעור, ובוודאי לפני השיעור הראשון. במשך הזמן נכיר אותך יותר, אך בהתחלה אל תתבייש/י לשתף אותנו (בכתב או בע"פ).

בזמן התרגול- עשה/י כמיטב יכולתך, לא יותר-אבל גם לא פחות. אם צריך- נוח/י לרגע. אם צריך- ידע/י את המורה והפסק/י את התרגול. יוגה כרוכה בעבודה אישית על מרכיבי הגוף והתודעה. תרבות חיינו כאן מדגישה תחרות, הישגיות והצלחה. זה לא תמיד רע! הבעיה היא ההגזמה וההשתוקקות חסרת המנוחה. לכן, בתרגול אנו אמורים להיות מרוכזים בעצמנו בצורה חיובית, ולא להתחרות עם אחרים (גם לא עם עצמנו, אם אפשר). כך נגיע, בהמשך הדרך, לאיזון האישי שלנו בין הרצון להתפתח ולהתקדם ובין היכולות האמיתיות שלנו. מילות המפתח הן ריכוז, תשומת לב, סבלנות והתמדה. זה לוקח הרבה זמן. אל "תעתיק/י" תרגילים או ווריאציות מאנשים אחרים- אינך יודע/ת מדוע הם מתרגלים כך. חכה/י לתיקון האישי. הוא יגיע.

תקשורת- חשוב מאוד לשתף, לשאול, לברר, לקבל תשובות. לא תמיד ניתן לענות על כל שאלה מייד, אך חובתך לשאול את השאלה החשובה לך. תפקידנו במשכן היוגה אינו מצטמצם ב-"להראות תרגילים". בשיעורים מועבר שפע של אינפורמציה, אך אם יש שאלה או בעיה- אנא שאלו!

מזרון התרגול- רצוי שלכל תלמיד רציני ומתמיד יהיה מזרון תרגול אישי. ניתן להשתמש כמובן גם במזרונים של המשכן. אנו דואגים להם ולניקיונם, אך זה לא כמו מזרון אישי.

אוכל ושתיה אחרי השיעור- יש הרבה כללים ותיאוריות, חלקן מנוגדות, חלקן מוגזמות. לדעתנו- חשוב ביותר להמשיך את ההקשבה ותשומת הלב לגוף ולתודעה, עליה עבדת בשיעור עצמו.. כך תדע/י מתי לאכול, מה לאכול ואיך לאכול. לכל אחד יש את הדרישות שלו, חילוף החומרים שלו והבריאות שלו. ניתן כמובן להתייעץ אתנו.(תקשורת…)

פעילות אחרי השיעור- עם המשך ההקשבה ותשומת הלב, תדע/י גם מה הכי נכון לעשות אחרי השיעור עבורך באמת. (וכמובן, תקשורת…)